Τάσεις & Εξελίξεις του Κλάδου

Οι τουρκικοί σεισμοί επηρεάζουν τη βαριά βιομηχανία

Πυρκαγιά που κατέκαψε εκατοντάδες εμπορευματοκιβώτια στο λιμάνι Iskenderun της Τουρκίας, ένα σημαντικό εγχώριο κέντρο βαριάς βιομηχανίας, κατασβέστηκε μετά από ισχυρούς σεισμούς στην περιοχή, αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Ωστόσο, παραμένει ασαφές το πότε θα επαναληφθούν οι εργασίες στο λιμάνι.

Το λιμάνι, που βρίσκεται στις μεσογειακές ακτές στη νότια επαρχία Χατάι, υπέστη ζημιές λόγω του σεισμού που έπληξε την Τουρκία και τη γειτονική Συρία.

Το τουρκικό ναυτιλιακό πρακτορείο Tribeca ανέφερε ότι ορισμένοι χώροι φορτίου του λιμανιού Limak στο συγκρότημα Iskenderun εξακολουθούν να καίγονται.

Η πυρκαγιά οδήγησε στη διακοπή όλων των λειτουργιών του τερματικού σταθμού μέχρι νεωτέρας και ανάγκασε τις εταιρείες μεταφοράς εμπορευμάτων να εκτρέψουν τα πλοία σε άλλα λιμάνια.

Ο παγκόσμιος ναυτιλιακός όμιλος εμπορευματοκιβωτίων AP Moller Maersk δήλωσε ότι υπήρξαν σημαντικές ζημιές στις υποδομές logistics και μεταφορών γύρω από το επίκεντρο του σεισμού, συμπεριλαμβανομένου του λιμανιού του Iskenderun.

Δήλωσε ότι εξετάζει την αναδρομολόγηση των πλοίων ανάλογα με τις ανάγκες, δεδομένων των “σοβαρών δομικών ζημιών, που οδηγούν σε πλήρη διακοπή όλων των εργασιών μέχρι νεωτέρας”.

Το Iskenderun φιλοξενεί βαριά βιομηχανία, όπως η χαλυβουργία, και είναι ένας από τους δύο μεγάλους κόμβους εμπορευματοκιβωτίων στις νοτιοανατολικές ακτές της Τουρκίας.

Καθώς η Τουρκία έχει πλέον κηρύξει τρίμηνη κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τους σεισμούς, οι παράγοντες της αγοράς τονίζουν τώρα τις επιπτώσεις στις εμπορικές υποδομές της χώρας, καθώς οι εμπορικές διαδρομές έχουν αναδρομολογηθεί και οι μύλοι έχουν ενδεχομένως υποστεί ζημιές. Σύμφωνα με έκθεση της Steel Orbis, τα βαρέα μηχανήματα ενδέχεται να μεταφερθούν σε κατοικημένες περιοχές αντί σε λιμάνια ή μύλους για να επιταχυνθούν οι εργασίες.

Πηγή: Steel Orbis/Reuters

Facebook
LinkedIn

Τελευταία Νέα

Newsletter

Scroll to Top